Cambridge Üniversitesi, kripto paraları araştırmayı hedefleyen yeni bir projeyi tanıtmak için dünyanın en iyi bankacılık kurumları ve özel şirketlerden bazılarıyla işbirliği yapıyor.
CCAF (Cambridge Alternatif Finans Merkezi) geçtiğimiz günlerde yaptıkları açıklamada, CCAF’ın hızla büyüyen dijital varlık endüstrisi hakkında daha fazla bilgi getirmeyi amaçlayan bir araştırma girişimi başlattığını duyurdu.
Cambridge Dijital Varlıklar Programı veya CDAP olarak adlandırılan proje, Uluslararası Ödemeler Bankası İnovasyon Merkezi ve Uluslararası Para Fonu gibi kamu kurumları da dahil olmak üzere 16 şirketle bir kamu-özel işbirliğidir. Girişim ayrıca Goldman Sachs gibi bankaları, Mastercard ve Visa gibi finans devlerini ve Invesco gibi borsada işlem gören büyük fon sağlayıcılarını da içeriyor.
Diğer katılımcılar arasında British International Investment, Dubai International Financial Center, Ernst & Young, Fidelity, Birleşik Krallık Dışişleri, Milletler Topluluğu ve Kalkınma Ofisi, Inter-Amerikan Kalkınma Bankası, Londra Menkul Kıymetler Borsası Grubu, MSCI ve Dünya Bankası yer alıyor.
Temel görevi olarak CDAP, büyüyen kripto para biriminin benimsenmesiyle ilgili fırsatlar ve riskler hakkında kanıta dayalı halk diyaloğunu sağlamayı amaçlıyor. Program, kriptonun çevresel etkileri, altyapısı ve sabit paralar, merkez bankası dijital para birimleri ve kripto para birimleri dahil olmak üzere dijital varlıklar dahil olmak üzere üç ana alana odaklanacak.
Duyuruya göre, program CCAF’nin Cambridge Bitcoin Elektrik Tüketim Endeksi CBECI’nin geliştirilmesi de dahil olmak üzere kripto endüstrisindeki mevcut çalışmalarını temel alıyor. CBECI, ülkeler arasında küresel Bitcoin (BTC) madenciliği hash oranı dağılım yüzdesini sağlamak için yaygın olarak başvurulan bir endekstir.